Air Cargo Munchen 2019

Kennismaking met de luchtvracht tijdens Transport Logistics in München


Collega Frank Dekker is sinds mei 2019 werkzaam bij Cargonaut als Community Manager. Hij focust zich binnen het team op klantervaring en gaat graag de dialoog aan met de community om te zien waar de behoefte ligt en hoe we daarop in kunnen spelen. Tijdens Air Cargo Europe maakte hij voor het eerst echt kennis met de luchtvrachtwereld. Hij vertelt zijn ervaring.

——————————————————————————–

Van 4 t/m 6 juni hebben Nanne en ik Cargonaut vertegenwoordigd op de Schiphol-stand, tijdens de Transport Logistic beurs in München.  De luchtvrachtsector is voor mij nog nieuw, dus de deelname was een ideale kans om de community te leren kennen.

Eerste indruk
Op dinsdagochtend kwamen we na een korte nacht rond 10:00u aan op de beurs. We hadden samen met ACN een tafel op de stand van Schiphol. Dit was direct een mooie kans om collega’s van deze organisaties te leren kennen. Onze tafel stond vlak naast een groot looppad, wat het makkelijker maakte om een gesprek aan te gaan met de beursgangers. Nanne heeft me verder voorgesteld aan veel vakspecialisten. Wat me gedurende alle dagen is opgevallen, is de toegankelijkheid van de mensen. Niemand is te beroerd om een praatje te maken. Omdat veel mensen al lang werkzaam zijn in onze sector, heerst er een ons-kent-ons gevoel in de goede zin van het woord.

Bier en Bratwurst
Vanuit Schiphol werd er de eerste avond een diner georganiseerd bij Augustiner Keller. Een gigantische tuin met ruimte voor duizenden mensen. Iedereen die overdag aanwezig was op de stand van Schiphol was hier aanwezig. Van medewerkers van truckingbedrijf Van Swieten, tot de COO van Schiphol. Een gemêleerd gezelschap, waarbinnen onder het genot van een pul bier en een schnitzel op een informele manier kennis werd gedeeld en over koetjes en kalfjes werd gepraat.

ATL
De tweede dag stond vooral in het teken van de persconferentie over de samenwerking tussen Schiphol en Atlanta, met belangrijke ondersteuning van CGN en Kale Logistics. In de ochtend voor de persconferentie heb ik in onze hal een rondje gelopen opzoek naar Airlines die in onze top-10 lijst staan als het gaat om het verhogen van data dekking. Bij Turkisch Airlines heb ik gegevens gekregen van een contactpersoon in Istanbul en de COO van Silkway East zou later weer aanwezig zijn. Voor de persconferentie was er in de middag genoeg animo van de pers en andere geïnteresseerden. De dag werd afgesloten met een borrel op de stand Schiphol. S ’avonds zijn we samen met Schiphol en de collega’s van Atlanta wat gaan eten, wat een passende afsluiting was van deze dag.

Data sharing (is caring)
Op de derde en laatste dag hebben Nanne en ik eerst een presentatie bijgewoond van Braincreators over A.I. in de logistiek. Ik heb zelf de afgelopen jaren in de E-commerce gewerkt, waar ze hier al veel mee bezig zijn. Hierdoor was het me eerder ook al opgevallen dat er in de logistieke (luchtvracht) sector nog slagen gemaakt kunnen worden op dit gebied.  Na deze meeting zijn Nanne en ik langsgelopen bij de belangrijkste aanwezige man van Silkway East om over data delen te praten. Het was goed om te zien dat ze hier positief tegenover stonden. Ze leken in te zien dat we er als Cargonaut zijn om de community, en dus ook hen, te helpen te groeien. Hopelijk de start van iets moois. Tot slot heb ik nog wat korte interviews gedaan met mensen van de stand, wat we later weer kunnen gebruiken in onze communicatie uitingen.


Al met al een goede wijze om ontgroend te worden in de interessante wereld die luchtvracht heet!