Cargonaut


Slimme informatie uitwisseling voor de slimste luchthaven

Als regisseur van informatiestromen voor goederen van en naar Schiphol ontzorgen wij logistieke ketenpartijen en douane met volledige en betrouwbare informatie over luchtvracht. We beheren het Cargo Community Information Platform op Schiphol. Door aandacht voor kwaliteit van informatie en het delen van informatie maken we samen met partners en logistieke spelers van Schiphol de slimste luchthaven. Slim door voorspelbaar te zijn. Als je van te voren weet welke vracht je kan verwachten, kan je ook je processen verbeteren en versnellen of hele nieuwe processen creëren.

Wij beheren een platform waarmee partners in de logistieke keten en ketens onderling informatie uitwisselen en delen voor hergebruik. Hierbij werken luchtvaartmaatschappijen, afhandelaars, expediteurs en logistiek dienstverleners, de douane en andere toezichthouders samen.

Met koplopers ontwikkelen wij nieuwe processen die wereldwijd onderscheidend zijn. Op basis van informatie beschikbaar in ons platform bouwen ketenpartijen en software leveranciers zelf slimme applicaties en optimaliseren daarmee de processen in de industrie.

We werken aan het verbeteren van de positie van de Schiphol community en de samenwerking met andere hubs. Dat doen we onder meer door actief deel te nemen aan het Mainport programma voor de informatiegestuurde luchthaven 2020, het NLIP (Neutraal Logistiek Informatie Platform) en de International Port Community Systems Association (IPCSA).

Onze missie

Met ons Community Informatie Platform Schiphol leveren wij een bijdrage aan een betere, snellere, slimmere en dus meer voorspelbare air cargo hub waarvan alle logistieke ketenpartijen en hun opdrachtgevers kunnen profiteren. Wij willen mensen, ketens en communities verbinden en optimaal laten functioneren.